Låna pengar online i lugn och ro

Hur mycket i blancolån kan man ha?

När du ska låna pengar via ett blancolån så erbjuder de flesta banker idag lån upp till 350 000. Hur mycket du får låna baseras på din årsinkomst och om du är ensam sökande eller har en medsökande. Om du har en medsökande baseras lånet efter era gemensamma inkomster.

Vi kan rekommendera denna kalkylator för blancolån som tar hänsyn till dina förutsättningar: Hur mycket får jag låna – www.hurmycketfårmanlåna.se.

Se även vår framsidan för fler kreditgivare.

Vad baserar man lånet på?

Ett blancolån baseras inte enbart på en årsinkomst utan det är även andra faktorer som spelar in. Därför görs alltid en kreditprövning för att se om du har en bra kredithistorik. Dessutom ser man till hur gammal du är och om du har tidigare lån eller krediter som kan påverka ett nytt lån.

Många kreditgivare skriver redan på sina hemsidor vad de kräver att du ska ha minst i årsinkomst för att kunna söka lån hos dem. En del av dem kan låna ut pengar upp till 2,5 gånger din årsinkomst, men de allra flesta kreditgivarna lånar enbart ut upp till 80 % av din inkomst.

Snabbt men dyrt

Att ta ett blancolån kan ibland vara nödvändigt när man behöver ha ett lån som går lite snabbare och som inte kräver någon form av säkerhet. Dock ska man vara medveten om att ett blancolån är dyrare när det kommer till räntor och det ska oftast betalas tillbaka på kortare tid än ett vanligt banklån.

Därför är det så att du inte kan låna upp till mer än en viss summa så att du faktiskt ska kunna betala tillbaka lånet. Om du har ett behov av ett privatlån eller ett blancolån och vill veta exakt hur mycket du kan låna så är det bra att kontakta den långivare du intresserar dig av för att få reda på exakt hur mycket de kan erbjuda just dig.

Vad är det för villkor och ränta?

De flesta kreditgivare har samma villkor när det gäller att låna ut pengar via ett privatlån. De kräver ofta att du är över 20 år, du har en fast årsinkomst på en viss summa pengar och du ska vara fri från betalningsanmärkningar. Det finns de låneaktörer som fokuserar på att låna ut mindre summor upp till 30 000 kronor och dessa kräver mindre i årsinkomst än de som erbjuder upp till 350 000 kronor.

Räntan är alltid individuell och om du vill veta exakt ränta innan du ansöker om ett lån så är en kontakt med långivaren att rekommendera.

När kan ett blancolån passa?

Ett blancolån kan krävas om du tänker köpa dig en bostad. Detta på grund av att banker idag enbart lånar ut upp till 85 % av marknadsvärdet på den bostad du tänker köpa. Men många av dessa banker har förmånliga blancolån du kan välja att använda dig av.

Se till att du innan du tar ett blancolån har en bra kredithistorik så du inte drar på dig en UC i onödan. Du kan göra en gratis upplysning en gång om året.

Meny